Nieuwe inspiratie ;-)

Herkenbaar? Telkens weer opnieuw de draad van mediteren oppakken? Daarbij beken ik indirect dat mijn ‘minstens vier keer in de week zitmeditatie in de bus’ blijkbaar niet als regelmatige inspanning wordt gezien. Terwijl ik echt geen fundamentalist wil zijn. En dus creatieve vormen van mediteren zeker zal toejuichen. Vooral omdat het belangrijk is voor mij dat mediteren geen ‘van de buitenwereld afgesloten’ bezigheid blijft.

Haiku
Het leren schrijven van dit deze Japanse dichtvorm staat al langere tijd op mijn verlanglijstje. Door een cursusdag over sociale media werd die interesse weer aangewakkerd. Wat wil je van jezelf laten zien op facebook & twitter? Welke thema’s en interesses wil ik delen? Niet alleen daar maar ook op mijn weblog.

Hoezo gedachtenloos?
Zo zat ik buiten op mijn kussen te mediteren en kwam de herinnering hieraan weer bovendrijven. Deze gedachte heb ik vrij door mijn hoofd laten lopen en zie mijn eerste haiku:

in de ochtendzon
een meditatie verwaait
tussendoor het gras

 

Dit bericht is geplaatst in Zen-zinsels met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie