Week 2

Na een wandeling door een verstilt landschap, windloos, met rijp op gras en struiken…
Even de balans opmaken, dat is mijn voornemen na weer een week. Bijna onzin natuurlijk want in de voorgaande schrijfsels kan ik natuurlijk het verloop nalezen. Na week 1 was ik erg tevreden en kon het cijfer niet hoger. Deze week voelt heel anders. Is het stagnatie, heb ik teveel van mezelf gevraagd, gaat het gewoon langzamer? In ieder geval heb ik er niet veel meer voor over dan een zes.

Cijfer voor Sien?
Het is natuurlijk één groot geheel van samenwerking. Tussen het automatische systeem in mijn lichaam wat met het herstel aan de slag gaat en hoe ik me daarbij gedraag. Mijn conclusie wat mezelf betreft is dat ik me deze week vergist heb ik wat ik aankan. Gelukkig kwam dat woensdag duidelijk naar buiten en kon ik bij mezelf aan de bel trekken. Maar mijn optimisme moet nog steeds getemperd worden. Dus ook ik krijg een laag cijfer :-)

Mijn lijf?
Dat is in ieder geval druk bezig. Vanalles trekt, jeukt, tintelt en doet pijn. Zo op zijn eigen tijd. Bij de littekens, in mijn bovenbeen, mijn onderbuik. Ik vertaal het als genezing omdat dat mijn wens is. en blijkbaar is het hard werken, daar intern. De moeheid laat het voelen en de concentratie wordt constant gestoord.

Waarschuwing om serieus te nemen
Met Jaap wezen eten in ‘ons’ Indiaas restaurant. Vraag me niet naar de naam of het adres maar ik kan het blindelings vinden of je uitleggen. Ineens ontdekten we daar dat ‘pa, de vader die het familierestaurant heeft gestart met moeder in de keuken,’ vier maanden geleden is overleden. Binnen vier dagen aan, wat uiteindelijk bleek, een aneurysma aan de buikslagader. Zoals zijn dochter het vertelde. Een bizarre samenloop van verhalen. Ik voel me gewaarschuwd. Zoiets zou mij kunnen gebeuren als ik ‘pech’ heb. Dit nare verhaal over meneer Souri, wat niet onderkend werd toen hij zich in het ziekenhuis meldde, moet ik me ter harte nemen. Alleen al om zijn nagedachtenis.

Dit bericht is geplaatst in Lies-zinsels. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.