Leeg gevoel

Wat ik vandaag ook doe. Het lijkt te resulteren in een leeg en moe gevoel. Dat is anders dan wanneer je een halve marathon hebt gelopen. Dan ben je moe maar ook gevuld. Alsof er even een heel ander, bijzonder energieniveau in je zit. Nu lijkt het meer alsof de bodem eruit is gezakt.

Operatieroes voorbij?
Lange tijd heb ik uitgekeken naar een oplossing voor mijn pijnklachten. Naar een manier waarop ik ermee kon werken zodat het beter zou worden. Uiteindelijk moest ik me dan eerst even overgeven aan een bekwaam chirurg. Daarna is het werk aan mij. Zo ben ik dit traject ingestapt. Na de ingreep blij en vol vertrouwen aan het herstel begonnen. Nu lijk ik even in een tegenslag te zitten.

Dipje
Mijn energiestroom was op volle toeren en stapsgewijs ging ik op pad. Maar de voorraad blijkt kwetsbaar te zijn. Wat ik ook doe, werk, huishoudelijke zaken, wandelen, plannen maken, schrijven. Het is even op. Het is slap en irriteert.

Wijsneus
Krijg ik even het deksel op mijn neus! Denk ik genoeg tijd in rust op de bank of luie stoel door te brengen. Wel te weten wat nodig is en voor balans zorgt… Mezelf vermanend toespreken over ‘dimmen’. Meer aan te kunnen dan in werkelijkheid. Ach, elke dag is weer zo heerlijk simpel – het houdt me altijd weer een spiegel voor en gelukkig ben ik niet te bang om erin te kijken.

Dit bericht is geplaatst in Lies-zinsels. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.