Omdat ik…

Zit? Binnenkort weer een weekend-retraite heb? Boeken over zen-meditatie in mijn kast heb staan? In de valkuil stap dat mijn persoontje de wereld wel iets te melden heeft over Zen?

Wat is mooier dan een alinea beginnen & afsluiten met de Z. De Z van ‘zonder’ in dit geval. Al jaren boeit meditatie me. En dan vooral zen-meditatie. Evenals het Japan waar het zijn bakermat heeft. Waarom? Geen idee. Ik voel me verbonden – ook toen ik het geluk had ruim twee weken in dat land rond te lopen.

Terug naar de ‘Z van zonder’. Op één of andere manier weet ik binnenin dat ik graag ‘zonder’ een aantal zaken verder zou willen gaan in mijn leven en beleving. Zonder die ergernis die regelmatig om de hoek kan komen en eigenlijk verloren energie is. Zonder die boosheid die zo rond kan zingen en nergens toe leidt. Zonder al dat moeten wat me opjaagd en aan zoveel dingen voorbij laat vliegen. Zonder de verwijten dat ik niet op mijn kussen heb gezeten…

Dit bericht is geplaatst in Zen-zinsels met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie